14 juni 2024
10 sneakers

Stijlvolle damesschoenen voor iedereen

Kate Middelton, Koningin Maxima, maar ook Jennifer Aniston allemaal voorbeelden van vrouwen die zich zeer stijlvol kleden. Daarnaast bewijzen deze vrouwen dat een klassieke kledingstijl niet saai hoeft te zijn. Een klassieke kledingstijl geeft blijk van elegantie en smaak. De passende schoen daarbij vinden kan nog knap lastig zijn. Mag een sneaker nu wel of niet en welke hak trek ik aan?

Stijlvolle damesschoenen

De volgende schoen mogen zeker niet ontbreken bij een klassieke kledingstijl;

  • ·       Ballerina’s
  • ·       Hoge laarzen
  • ·       Enkelaarsjes ook wel boots
  • ·       Sneakers
  • ·       Een zwarte hak
  • ·       Een huidkleurige hak

Dit zou in principe genoeg moeten zijn om eindeloos te kunnen combineren. Voor iedere gelegenheid heb je een stijlvolle schoen, bij een stijlvolle outfit. Heb je nu te veel keuzestress door al die schoenen hier zijn wat voorbeelden om de schoen goed te combineren.

Schoenen per gelegenheid

De ballerina’s zijn doen het vooral goed als je opzoek bent naar een comfortabele schoen. Zeker tijdens warm weer is het een goed alternatief voor teenslippers of sandalen.

Een hoge laars, afhankelijk of je een hoge laars koopt met hak of zonder zijn ze zeer geschikt om ook grote stukken mee te lopen. Vooral in de winter en de herfst een goede optie voor als je bijvoorbeeld de stad in gaat.

Boots, misschien wel de meest verassende keuze. Toch kun je niet zonder een goede boot. In principe kun je ze het hele jaar dragen, door de hak zijn het ook ideale schoen als je lang moet staan. De hak vermindert de kans op rugklachten als je een lange periode achter elkaar moet staan. Ideaal dus voor lange werkdagen

Ook de volgende keuze is opmerkelijk. De sneaker en dan wel de witte variant. De schoen is tijdloos en met haast alles te combineren. De sportieve schoen is vooral geschikt voor dagen met veel actie en beweging.

Een zwarte hak maakt je outfit direct een stuk chiquer. Uiterst geschikt voor belangrijke zakelijke afspraken of een avondje uit naar het theater.

De huidkleurige hak, lastig te combineren misschien en niet voor iedereen weggelegd. Je combineert een huidkleurige hak het beste bij roze of blauwe outfits, maar ook wanneer je een spijkerbroek draagt geeft deze hak net dat beetje meer.