14 juni 2024
grootvakstelling

Welke stelling heb je nodig voor in je magazijn?

Voor veel ondernemers is het belangrijk om een goed functionerend magazijn te hebben. Je wilt natuurlijk dat het verzendproces zo soepel mogelijk verloopt. Daarom is het belangrijk om voldoende stellingen in je magazijn te hebben. Je kunt een stelling kopen in allerlei soorten en maten. Daarom is het dus belangrijk om goed te kijken naar de variatie binnen de stellingen. Heb je bijvoorbeeld een groot magazijn, dan is het handig om jouw stellingen hier dus ook op toe te passen. Daarnaast zijn er ook allerlei soorten varianten stellingen te vinden. Denk bijvoorbeeld aan stellingen met pallets of bakkenstellingen waar je jouw spullen kwijt kan.

Grote spullen opslaan in je magazijn

Wanneer je een groot magazijn hebt, is het belangrijk dat je hier veilig jouw spullen kunt bergen. Daarom is het verstandig om een stelling aan te schaffen die hier goed op inspeelt. In dit geval kan je het beste kiezen voor een grootvakstelling. Dit type stelling biedt voldoende ruimte aan grote materialen en andere producten die geborgen moeten worden. Op die manier heb je meer dan voldoende de ruimte om jouw spullen in te kunnen laden in jouw magazijn. Wel is het hierbij handig dat je voldoende ondersteuning hebt om de spullen veilig in te kunnen laden. Een heftruck biedt hierbij bijvoorbeeld een goede uitkomst.

Hou voldoende afstand tussen de stellingen

Om je magazijn veilig en goed te laten functioneren, is het belangrijk om voldoende afstand te houden tussen de stellingen. Vooral wanneer de stellingen groot en hoog zijn, kunnen deze kwetsbaar zijn. Hou daarom genoeg afstand tussen deze stellingen. Je kunt dan makkelijk door de stellingen lopen, ook met een heftruck. Daarnaast voorkom je grote schade wanneer een stelling beschadigd raakt, bijvoorbeeld wanneer je hier tegenaan botst. Ook heb je dan meer overzicht over jouw stellingen en kan je makkelijker jouw producten vervoeren van de ene naar de andere plek.