18 juni 2024
Debiteurenbeheer uitbesteden

Wat de voordelen en nadelen zijn van het uitbesteden van jouw debiteurenbeheer

Debiteurenbeheer gaat over ervoor zorgen dat je betaald krijgt voor het werk dat je gedaan hebt. Het gaat over het beheren van jouw cashflow en ervoor zorgen dat je nog lang kunt doorgaan. Wat iedereen je zal vertellen is dat het heel hard werken is. Om jouw debiteuren te beheren en een goed credit overzicht te maken, kan je hulp inschakelen van de CMBK. Bij dit bedrijf kan je aankloppen voor al je vragen over debiteurenbeheer of kan je zelfs jouw debiteurenbeheer uitbesteden.

Goed debiteurenbeheer is een essentieel onderdeel van elke onderneming. Het houdt in dat de crediteuren- en debiteurenrekeningen consequent worden bijgehouden, evenals de achterstallige rekeningen. Meestal houdt deze taak in dat verschillende rapporten en taken handmatig worden uitgevoerd via online bankieren, spreadsheets of met behulp van andere boekhoudsoftware.

In het beste geval zou een bedrijf al zijn debiteurenbeheer zelf willen doen. Voor kleine bedrijven is dit echter meestal geen optie. Vooral als je net begint, heb je misschien niet de mankracht om deze taken goed en consequent uit te voeren. In dat geval kan het uitbesteden van jouw debiteurenbeheer een goede oplossing zijn.

Debiteurenbeheer uitbesteden

De voor- en nadelen

De voordelen

Er zijn veel voordelen verbonden aan het inschakelen van een professional voor jouw debiteurenadministratie. Eén van de belangrijkste redenen is dat het jouw tijd vrijmaakt, zodat je je kunt concentreren op het runnen van jouw bedrijf in plaats van op papierwerk of het najagen van betalingen. Het is ook goed voor jouw financiële gezondheid omdat het voorkomt dat oninbare vorderingen zich in jouw boeken opstapelen en jouw kredietscore aantasten.

De nadelen

Een van de grootste potentiële nadelen van het inhuren van een derde partij om jouw debiteurenadministratie te beheren, is dat je de controle verliest over hoeveel zij u aanrekenen voor hun diensten. Het kan moeilijk zijn om het betalen van hun honoraria te rechtvaardigen als ze jouw geld niet snel genoeg krijgen en ze er niet veel voor terug doen. Als zij echter in staat zijn de meeste facturen binnen een korte periode betaald te krijgen, dan is het waarschijnlijk de moeite waard voor jou om hen voor de dienst te betalen, zodat je je kunt omdraaien en dat geld elders in jouw bedrijf kunt uitgeven.