18 juni 2024
Auto

Rijles in Arnhem: leuk of spannend?

Rijles in Arnhem volgen is een noodzakelijk kwaad om je rijbewijs te halen. Dat vond ik tenminste altijd. Sommige leeftijdsgenoten zijn helemaal lyrisch bij het idee om rijlessen te volgen maar zelf zie ik dat niet zo. Het leek me namelijk helemaal niet leuk. Opgesloten in een lesauto met een instructeur die alles wat je doet gaat beoordelen. Ik kreeg het er echt benauwd van.

Rijles in Arnhem

Rijles in Arnhem met faalangst

Maar omdat ik toch mijn rijbewijs wilde halen, was rijlessen volgen onvermijdelijk. Ik besloot een proefles te boeken bij Verkeersschool Wesseldijk om het überhaupt eens te ervaren. Ik was heel erg zenuwachtig voor deze les. Maar het viel uiteindelijk reuze mee. De instructeur kon me heel goed op mijn gemak stellen en ik had helemaal niet het idee dat hij de hele tijd op mijn vingers keek. Hierdoor kon ik me beter ontspannen en reed ik ook beter.

Achteraf las ik op de website dat deze rijschool gespecialiseerd is in faalangst. En dat was ook te merken aan hun benadering tijdens de lessen. Een rijles in Arnhem duurt 60 minuten. Dit is ook precies goed. Je hebt de kans om er lekker in te komen en je zenuwen achter je te laten. Maar het duurt ook niet te lang zodat je aandacht verslapt en je daardoor fouten gaat maken. Want hoewel fouten maken menselijk is, word ik er direct ontzettend zenuwachtig van.

Verkeersschool Wesseldijk

Indicatie voor lespakket

Tijdens de proefles krijgt de instructeur een idee van jouw kunnen. Op basis daarvan doet hij een aanbeveling van het aantal lessen dat je ongeveer nodig gaat hebben. Dit is natuurlijk een indicatie maar je kunt dan wel gerichter een pakket afnemen. Zo ben je uiteindelijk ook goedkoper uit voor het behalen van jouw rijbewijs.