14 juni 2024

Ontdek het belang van een BHV cursus

Wil je levensreddende handelingen kunnen uitvoeren op de werkvloer, beginnende branden kunnen blussen en helpen met ontruimen bij een calamiteit? Dan is het goed mogelijk om een BHV cursus te volgen. De cursus, die grotendeels bestaat uit praktijk, leert je alle onderdelen van bedrijfshulpverlening. Zo ben je in staat om snel te handelen in het geval van een noodsituatie op de werkvloer. Op deze manier draag je bij aan een veilige en gezonde werkomgeving.

Het is goed mogelijk om je aan te melden voor een BHV cursus. Het kan voorkomen dat je door je werkgever gevraagd wordt deze taak op je te nemen, maar je kunt je ook als vrijwilliger opgeven. Het begint met het plannen van de tweedaagse cursus op een door jou uitgekozen locatie. Het is ook mogelijk om een cursus binnen jouw bedrijf te regelen voor meerdere medewerkers die tegelijk de cursus volgen. Deze cursus wordt je aangeboden op diverse locaties.

Zo ziet een BHV cursus eruit

De BHV cursus begint met een klein stukje theorie, dat vooral dient als basis voor de praktijk. De rest van de cursus bestaat uit praktijk: je oefent in realistische situaties om zo op een goede manier te leren hoe je snel moet handelen. Wanneer je de BHV cursus goed hebt doorstaan krijg je na afloop een certificaat dat twee jaar geldig is. Om je kennis op peil te houden kun je na twee jaar een herhalingscursus volgen. Zo ben je altijd up-to-date in je kennis!