25 juni 2024
matras 170x200

Nooit meer last van elkaar met een matras van 170×200

Herken je dit? Je wil graag naast je geliefde slapen, maar hij of zij is gewoon geen goede persoon om naast te liggen als je wil slapen. Bijvoorbeeld omdat ze snurken of erg veel draaien. Dan heb je dus je ruimte nodig als je alsnog graag naast elkaar wil kunnen slapen. Dat kan met een matras van 170×200. Deze maat is ideaal om samen in te slapen en toch nog een maatje kleiner dan de grootste bedden die er zijn.

matras 170x200

170 als breedtemaat

De 170 centimeter klinkt voor sommigen nog steeds als een smal bed maar het is echt vrij breed. Het is namelijk bijna het dubbele van een standaard eenpersoonsbed. En dat is eigenlijk al vrij ruim. Ben je bang dat je alsnog last gaat hebben van je partner? Je kunt natuurlijk voor een nog grotere maat kiezen. De kwaliteit van het matras is echter vrijwel net zo belangrijk. 

Het soort matras

Er zijn eindeloos veel soorten matrassen om uit te kiezen.Pocketvering matrassen doen het altijd goed, maar in de categorie zijn er ook weer talloze varianten. Daarnaast kun je kiezen voor schuim ofwel foam. 

Foam matrassen

Een foam matras is voor vrijwel iedereen geschikt maar met name voor buikslapers. Wie op de buik slaapt, ligt namelijk op andere matrassen vaak in een gekke hoek. Met een foam matras is dat geen probleem want dan zak je gewoon een stukje het bed in waardoor je alsnog in een goede houding ligt.