14 juni 2024

Arganolie voor jouw nagelgroei

Als jij niet bekend bent met arganolie: het is een olie die wordt gewonnen uit de zaden van de arganboom, afkomstig uit een gebied in het zuidwesten van Marokko. Arganolie bevat zeer veel vitamine E, wat helpt de bloedcirculatie te verhogen en is goed voor sterke en gezonde haar- en nagelgroei. Als je nagels bijvoorbeeld zwak of broos zijn, kun je Biologische arganolie gebruiken om ze sterker te maken. Voeg gewoon gelijke delen arganolie en citroensap toe aan een kleine kom. Er zijn veel verschillende oorzaken van nagelranden, maar veroudering is de meest voorkomende. Als jij arganolie wilt gebruiken voor nail ritten, zal je wel merken dat dit de sterkte en conditie van jouw nagels helpt verbeteren.

Arganolie gebruiken om huidaandoeningen tegen te gaan

Voorstanders beweren dat arganolie een breed scala aan huidaandoeningen kan behandelen, waaronder acne, eczeem, psoriasis, brandwonden en huidinfecties. De hoge concentratie antioxidanten in arganolie, waaronder oliezuur en linolzuur, heeft ertoe geleid dat sommigen beweren dat het veroudering kan tegengaan door vrije radicalen te neutraliseren die cellen beschadigen. Dermatologen zeggen ook dat omega drie vetzuren in arganolie de collageenproductie kunnen stimuleren en jouw huid voller kunnen maken, waardoor fijne lijntjes en rimpels worden verminderd. Naast het gebruik in huidcrèmes, lotions, serums, gezichtsmaskers en zalven, wordt arganolie vaak verwerkt in shampoos en conditioners of gebruikt als massageolie. Hoewel bekend is dat arganolie antibacteriële eigenschappen heeft, is het niet bekend of het effect krachtig genoeg is om infectie te voorkomen of genezing te bevorderen.

De beschikbaarheid van arganolie

Er is ook arganolie voor nagels in de vorm van nagellak die je regelmatig kunt gebruiken voor sterkere nagels. Sommige hebben zelfs een mix van arganolie en keratine, waardoor je nagels sterker en gezonder worden. Arganolie heeft veel toepassingen omdat het zo hydraterend is. Bij het kiezen van arganolie is het erg belangrijk om naar de ingrediënten te kijken. Men wilt dat arganolie het hoofdingrediënt is, geen vulmiddel. Arganolie en producten die het bevatten, zijn online te vinden en in veel natuurvoedingswinkels, drogisterijen en gespecialiseerde schoonheidswinkels. Flessen moeten van glas zijn en een donkere tint hebben, bijvoorbeeld amber, wat verslechtering van de olie helpt voorkomen die kan optreden bij blootstelling aan licht.